Ósaka

Estimated read time 3 min read


Stejně jako jako Tokio a Jokohama, tak i Ósaka, třetí největší město Japonska, překvapí své návštěvníky místy, které jinde na světě k vidění nejsou. A rovněž všichni, kteří rádi ochutnávají dobré jídlo si tu přijdou na své. Ósaka je vyhlášená kulinářskou baštou místních specialit. Na které se tu často i stojí fronty. Jednou z nejvýznamnějších památek je v tomto městě Ósacký hrad. Který byl postaven v polovině 16. století a sloužil jako sídlo nejmocnějších samurajů. Dochovalo se  v něm muzeum s historickými předměty. A z vyhlídkového vrcholu hradu je možné zažít nádherný výhled nejen na celé město, ale do širokého okolí. 

Dovolená v Japonsku

Ósaka Castle Park je další z významných míst, které je návštěvníky obdivován pro nádheru chrámových staveb a zahrad, které jsou v jarních měsících pokryty kvetoucími stromy. V létě je to místo pro setkávání přátel na kulturních akcích a festivalech. Nakanoshima Park je dalším místem, ve kterém je možné najít uprostřed města potřebný odpočinek, ale i krásné výhledy na okolní město a jím protékající řeku Jodo. Přímo v parku je mnoho historických budov. Ať už Ósacká radnice či Ósacká prefektura. A pro všechny, kteří mají rádi výtvarné umění, je otevřeno Národní muzeum, které ukrývá jak stará umělecká díla, tak ta současná.

Suvenýr z cest

Návštěvu interaktivní expozice Ósaka Science Museum si určitě nenechají ujít příznivci vědy a techniky. Kterým přináší zábavnou formou poučné zážitky. Součástí muzea je i planetárium a IMAX kino, které nabízí filmy s vědeckou tématikou. Seznámit se s bydlením Japonců je možné v Múzeu bývania, ve kterém lze vstoupit do minulosti a projít se replikami tradičních obydlí. S ukázkou způsobu přípravy jídla či oděvy, které se v té době nosily. Takopa je muzeum v Ósace, které nabízí nezapomenutelné kulinářské zážitky japonské speciality – takoyaki. A tím, že se nachází v blízkosti dalších turistických cílů, je toto místo vyhledávané jak rodinami, které ve městě tráví svoji dovolenou,  tak skupinami přátel. 

You May Also Like

More From Author