Práce a dovolená

Estimated read time 3 min read


Jezdíte rádi na dovolenou? Lidé většinou jezdí na dovolenou, když je teplo, když je pěkné počasí a já se tomu nedivím. Dokonce i já jezdím na dovolenou nejraději, když je teplo, nejraději mám samozřejmě moře, ale někdy se stane, že když jste zaměstnaní, že je vám váš zaměstnavatel vůbec nedá volno. Třeba to je zrovna v té době, kdy je v zaměstnání nejvíce práce a každý člověk, který by odjel na dovolenou, tak by v zaměstnání chyběl. Na jednu stranu zase chápu zaměstnavatele. Taky ale zase chápu zaměstnance, kteří třeba jindy si dovolenou vzít nemohou.

Mám ráda slunné dovolené.

Vezměte si třeba, když jsou velké školní prázdniny. Ve většině případů si lidé berou dovolenou právě na velké prázdniny. Aby měli čas trávit s dětmi, protože čas strávit s dětmi je někdy opravdu hodně obtížné a náročné. A to hlavně pro rodiny, které pracují na směny, protože když budou se lidé takhle střídat, tak dokonce i partneři nebo manželé či děti se nemusí spolu tak dobře a často vidět, jak by si rodina přála. Ale bohužel s tímhle už nikdo nic neudělá. Jedině tak kdybyste změnili své zaměstnání, ale někde to opravdu hodně nemožné, protože lidé potřebují peníze. Ale abych se vrátila zpátky k dovolené.

Dovolené u moře zbožňuji.

Jsou lidé, kteří zase dovolenou tráví třeba jenom v České republice. Třeba mají na chatě opravdu dostatek prostoru, a tak tráví čas na chatě nemusí jet ani na dovolenou. V tomhle případě zase lidé ušetří spoustu financí a také člověk může pracovat, může pracovat třeba například na home office. Já osobně v tomhle nevidím vůbec nic špatného. Když lidé pracují i o dovolené. Například já, když mám dovolenou, tak také pracuji, jsem na zaměstnání a celkově na práci už tak zvyklá, že bych asi dva dny nevydržela jenom tak sedět a nic nedělat. Takže jsem ráda, že mohu také velice často pracovat na home office. Zaměstnání mě baví a je to také dokonce můj koníček. 

You May Also Like

More From Author