Bazén se slanou vodou – solnička

Estimated read time 3 min read


Pokud váháte mezi slanou vodou a sladkou, lepší a zdravější je právě slaná voda. Dezinfekce slané vody probíhá pomocí soli. Sůl je příjemnější než chlor a také pomáhá chránit pokožku. Sůl a chlor ochrání vodu ve stejné míře. Takže ve vodě nenajdete řasy, mikroorganismy a další nečistoty. U chloru je nevýhoda, že způsobuje alergické reakce, může podráždit pleť a oči, jeho zápach a také skladování chemie. Pokud máte malé děti, musíte chlor skladovat mimo dosah. Oproti tomu slaná voda v bazénu je mnohem lepší. Voda v slaném bazénu nedráždí oči, je šetrná k pleti a k pokožce.

plavat

Nesmrdí chlorem, je šetrná pro vaši peněženku a také k finančnímu prostředí. Slaná voda také pomáhá dezinfikovat vaši pokožku. Sůl je zcela přírodní dezinfekce. Solnička Minisalt NPS + 125kg soli Bazenygluc.cz vám pomůže ke splnění vašeho snu o slaném bazénu. Slaná voda v bazénu vám připomene dovolenou u moře, hebké bílé písky a nekonečný klid a uvolnění. Solnička Minisalt NPS je vhodná do bazénu o objemu do 60 metrů krychlových (60 000 litrů). Nicméně voda v bazénu je přibližně 10krát méně slaná než v moři. Díky tomu nenajdete na pleti a plavkách stopy soli a také kdybyste se napili slané vody v bazéně, voda nebude tak moc slaná.

bazén uvnitř

Do bazénu se nasype 3-4 kilogramy soli na metr krychlový vody. Sůl s vodou se pak proleje skrz solničku. Pokud nasypete sůl, nechte solničku zapnutou 24 hodin, aby se sůl krásně rovnoměrně rozmělnila. Pokud by v bazénové vodě bylo málo soli, rozsvítí se kontrolka na solničce. Sůl se rozloží na chlor a sodík. Chlor udržuje váš bazén pěkně čistý, účinně ho chrání před řasami, viry, bakteriemi a mikroby. Počáteční investice do sladkovodního bazénu je dražší, ale brzy se vše vrátí. Například 125 kilogramů soli, kterou dostanete k solničce jako dárek, vydrží hodně dlouho. Navíc si solničku můžete koupit na splátky.

You May Also Like

More From Author