Jak si potravinami zlepšit prostatu

Estimated read time 3 min read


Prostata je velice důležitá pro všechny muže na světě. Je totiž součástí každého mužského reprodukčního systému a vylučuje také k tomu prostatickou tekutinu a ta je důležitá, protože vyživuje a zároveň také chrání spermie v ejakulátu. Takže pokud se vám objeví problémy s prostatou, můžete i počítat s reprodukčními problémy. A za další všem mužům pomáhá prostata k výronu semene při ejakulaci. Protože je obklopená velkým množstvím hladké svaloviny, aby vám správně a bez nějakých problémů fungovala potřebujete k tomu optimální hladinu hormonů. A to především ty, které jsou odpovědné za tvorbu mužských pohlavních znaků.

prostata

A co za potraviny na prostatu mužům prospívají a které zase ne, Většinou se mužům zhoršuje vlivem stárnutí. A také je velmi citlivá a reaguje špatně na zhoršený životní styl či možné onemocnění. Onemocnění, které postihují prostatu jsou hlavně rakovina prostaty. A ta se v posledních letech opravdu rychle rozšiřuje. A za další také chronický zánět prostaty. Ten vzniká především kvůli pohlavně přenosným chorobám. A asi nejrozšířenějším problémem je zvětšení prostaty. A ta také způsobuje nepříjemné a časté močení. Je důležité, aby váš jídelníček byl pestrý a obsahoval všechny potřebné vitamíny a minerální látky.

zdravý jídelníček

Protože pokud budete prospívat vy a budete se cítit nadmíru dobře, vaše tělo se k vám přizpůsobí. A žádné onemocnění u vás nepropukne. A jakými potravinami to podpoříte? Mezi takové hlavní potraviny patří: rajčata, brokolice, zelený čaj, různé druhy luštěnin, granátová jablka a ryby. Čaje můžete pít několikrát denně a z rajčat můžete vyrobit různé omáčky nebo kečup na pizzu. Z luštěnin zase připravíte výborné karbanátky nebo polévky. Vždy se to dá připravit tak, abyste si pochutnali. A co prostatě vůbec neprospívá? Tak nejenom prostatě, ale tyto potraviny neprospívají vůbec. A jsou to: červené maso, salámy, párky, mléčné produkty, alkohol ani konzumace nasycených tuků. Takže pokud chcete mít zdravou prostatu, rozmyslete si svůj jídelníček. A zamyslete se, co je důležitější.

You May Also Like

More From Author