Skleník na zahradu

Estimated read time 3 min read


Pěstování různých plodin

U nás se najde spousta zahrádkářů, které si pěstují ovoce i zeleninu pro vlastní spotřebu. Samozřejmě to není jen tak, protože kolem této činnosti je dost práce, abychom ve finále získali bohatou a chutnou úrodu. Kromě obyčejného pěstování někde na poli je tu ještě další možnost, a to mít vlastní skleník, přičemž tuto možnost využívá spousta lidí. Skleník má totiž řadu výhod, které rozhodně nejsou k zahození. Využívá se v něm toho, že sluníčku hezky vnitřní prostor třeba přes sklo ohřeje, a to už teplo nepustí ven.

skleněný skleník

Takže už na jaře je možné si zde zasadit semínka a nemusíte se obávat, že by Vám zmrzli. Zároveň v pozdějším období je to ideální místo pro rostliny jako papriky a rajčata, protože ty mají rády vyšší teploty. Při dobrém větrání se nemusíte obávat ani plísní, a navíc tato stavba poskytuj další klíčovou výhodu. Tvoří se zde totiž méně plevele, a to znamená méně nepříjemné práce. Nezapomeňte do něj zvolit dobrou půdu.

Různé varianty

Skleníků se dá v dnešní době zakoupit celá řada, takže si můžete vybrat vhodný přesně pro Vaši zahrádku. Jako první je zapotřebí najít vhodné místo, protože někde ve stínu moc prospívat nebude. Co se týče rozměrů, tak záleží, kolik byste toho rádi pěstovali, ale radši volte o něco větší, abyste měli rezervu, protože zvětšovat nový skleník budete už jen těžko. Rozhodně volte kvalitní provedení, které naleznete na skleníky prodej Skleniky.eu.

polykarbonátový skleník

Cenově můžete někde sehnat levnější, ale jistě Vám záleží na tom, aby vydržel spousty let a během nich jste vypěstovali bohatou úrodu každou sezónu. Na této stránce naleznete všemožná provedení týkající se zejména rozměrů, a proto není problém najít přesně takový, který sedne na vymezené místo na zahrádce. Rozhodně je výhodné vybudovat i betonové základy, protože ty vydrží po celou dobu životnosti skleníku. Nemusíte se bát ani životnosti konstrukce, protože ta je pozinková.

You May Also Like

More From Author